Ιόνιο Πέλαγος

Η πλοήγηση μας στις γαλαζοπράσινες θάλασσες και στα γραφικά, καταπράσινα νησιά του Ιονίου πελάγους αποτελεί για τους επισκέπτες μας μια αξέχαστη εμπειρία!


Με πυξίδα πάντα τις δικές σας επιθυμίες, ξεκινώντας από την Κέρκυρα ή από οπουδήποτε αλλού θελήσετε, θα επισκεφτούμε την Πάργα, τους Παξούς και τους Αντίπαξους, την Λευκάδα, την Κεφαλονιά, την Ιθάκη και πολλά άλλα απίθανα μέρη!


Κέρκυρα

kerkyraΗ Κέρκυρα είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας, που με τη πολυσήμαντη ιστορία της, την καταπράσινη ύπαιθρο, τις δαντελένιες ακρογιαλιές και κυρίως με την ξεχωριστή της φινέτσα έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη.
Χάρη στην γεωγραφική της θέση, κυριαρχεί στην ιστορία της Ελλάδας από τα πανάρχαια χρόνια. Είναι ταυτισμένη με τη μυθική χώρα των Φαιάκων, γνωστή από την Οδύσσεια, καθώς οι φιλόξενοι Φαίακες συνέβαλαν στην επιστροφή του πολυμήχανου Οδυσσέα, του ήρωα του Τρωικού πολέμου στην Ιθάκη του.
Η αρχόντισσα του Ιονίου, όπως αποκαλούν την Κέρκυρα, βρίσκεται στο βόρειο άκρο του Ιονίου πελάγους και είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί - μετά την Κεφαλονιά - από το σύμπλεγμα των Επτανήσιων. Έχει σχήμα στενόμακρο και η έκτασή του φτάνει τα 592 τ. χλμ. Βρίσκεται απέναντι από τις Ηπειρωτικές ακτές και αποτελεί το βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας.
Ο απίστευτος συνδυασμός της πυκνής βλάστησης και των απέραντων δαντελωτών ακτών κάνουν τη Κέρκυρα μαγευτική. Πουθενά αλλού δεν θα συναντήσετε αυτή την ομορφιά. Μια πανδαισία χρωμάτων, με εναλλαγές που μόνο η θέα φύση μπορεί να δημιουργήσει, συνθέτουν το σκηνικό των ονείρων κάθε ταξιδιώτη. Η τουριστική εκμετάλλευση του φυσικών καλλονών του νησιού, δεν έχει αλλοιώσει την παραμυθένια ομορφιά.


Κεφαλονιά

kefalonia

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Ιονίου και διαθέτει αξιόλογες τουριστικές υποδομές και εξαιρετικά ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον. Στην Κεφαλονιά θα βρείτε πανέμορφες παραλίες, αξιοθέατα με ιστορικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον, καθώς και μοναδικά φυσικά φαινόμενα, όπως τα υπόγεια σπήλαια και τον εθνικό δρυμό του Αίνου. Καλή σας περιήγηση!


ithakiΙθάκη

Η Ιθάκη βρίσκεται δίπλα στην Κεφαλονιά. Η κοντινή τους απόσταση τα έχει κάνει να έχουν και κοινή ιστορική μοίρα.
Η Ιθάκη είναι, κατά τον Όμηρο, η θρυλική πατρίδα του Οδυσσέα. Η αγάπη του για αυτό το πανέμορφο νησί του έκανε να επιστρέψει σε αυτό μετά από 20 χρόνια, παρ' όλες τις περιπέτειες που πέρασε και τους τόπους που γνώρισε κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου και στις περιπλανήσεις τους μέχρι την επιστροφή του στην Ιθάκη.


Παξοί

paxos

Ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος. Ένα νησί κοσμοπολίτικο, που συνδυάζει τη γραφικότητα και την αρχοντιά. Οι Παξοί, το μικρότερο νησί των Επτανήσων, μαγεύουν κάθε επισκέπτη τους. Όπως όλα τα ιόνια νησιά και οι Παξοί χαρακτηρίζονται από την πυκνή τους βλάστηση και κυρίως φημίζονται για τους απέραντους ελαιώνες τους. Οι Παξοί βρίσκονται σε απόσταση 7ν.μ νότια της Κέρκυρας και σε απόσταση 8ν.μ δυτικά των ηπειρωτικών ακτών.


lefkadaΛευκάδα

Λευκάδα, το νησί που μαγεύει κάθε επισκέπτη του. Οι απέραντες κατάφυτες εκτάσεις, τα βαθυγάλαζα νερά του Ιονίου, ο λαμπερός ήλιος που λούζει με τις αχτίνες του το νησί τη μέρα και το γλυκό φως του φεγγαριού που κάθε βράδυ πλημμυρίζει τον ουρανό δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για ονειρεμένες διακοπές.
Το πανέμορφο και ειδυλλιακό αυτό νησί ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων. Η ιδιαιτερότητα της Λευκάδας έγκειται στο γεγονός ότι είναι το μοναδικό νησί που έχει οδική πρόσβαση, γι' αυτό και είναι γνωστό ως το "στεριανό νησί". Είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου και έχει έκταση 302,5 τ. χλμ.
Το νησί της Λευκάδας μαζί με τα γύρω νησάκια Μεγανήσι, Κάλαμος, Καστό, Σκορπιός, Μαδουρή, Σκορπίδι, Θηλειά, Σπάρτη και Κυθρό αποτελούν το νομό Λευκάδας.
Η Λευκάδα είναι ένα νησί με αστείρευτες φυσικές ομορφιές. Έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη, την οποία οφείλει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην αγάπη που έτρεφε προς το υπέροχο αυτό νησί ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Έλληνας κροίσος επέλεξε να δημιουργήσει τον προσωπικό του παράδεισο σε αυτόν τον τόπο.

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση